Uitzending
Nieuwsuur - 21-2-2019

21-2-2019

Nieuwsuur

680 x bekeken | 0 reacties
7
Cultureel erfgoed wel voldoende beschermd?
Er komt een commissie onder leiding van oud-D66-leider Alexander Pechtold die moet kijken of er wel voldoende gedaan kan worden om kunst in Nederland te houden. Aanleiding is de onrust die ontstond na de veiling in New York van een tekening van Rubens door prinses Christina. Pechtold is te gast.

Het Vaticaan praat over seksueel misbruik
In het Vaticaan zijn de leiders van de kerk bijeen om 'verantwoording af te leggen en verantwoordelijkheid te nemen' en te kijken hoe kinderen beter beschermd kunnen worden tegen seksueel geweld. We spreken met Vaticaan-kenner Andrea Vreede, en blikken terug met een Nederlands misbruikslachtoffer.

Vijf jaar na de revolutie in Kiev
Op 20 februari was het precies vijf jaar geleden dat de Euromaidan-revolutie zijn bloedigste dag beleefde: er vielen tientallen doden. We blikken terug met betrokkenen in Kiev. Maidan was niet alleen een nationaal trauma voor Oekraïne, maar werd ook een keerpunt in de internationale verhoudingen.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 21 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie