Uitzending
Nieuwsuur - 19-2-2020

19-2-2020

Nieuwsuur

218 x bekeken | 0 reacties
6
Opnieuw boerenprotest tegen stikstofmaatregelen
De boeren van Farmers Defence Force trokken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Morgen komen de boeren met een alternatieve berekening van de stikstofdata van het RIVM, waaruit zou blijken dat zij niet de grote boosdoener zijn van de stikstofcrisis. Sieta van Keimpema, voorvrouw van Farmers Defence Force, is te gast.

Kan drijvend hek op zee migranten tegenhouden?
Op de Griekse eilanden komen nog altijd grote hoeveelheden migranten aan. In de overvolle opvangkampen zitten nu 42.000 mensen vast. De Europese Unie gaf ruim 1,5 miljard euro steun, maar weigert grote groepen asielzoekers over te nemen. De Griekse regering probeert intussen op allerlei manieren de bootjes met migranten tegen te houden. Een van de omstreden plannen: een drijvende barrière tussen Turkije en het eiland Lesbos.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 19 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie