Uitzending
Nieuwsuur - 19-12-2017

19-12-2017

Nieuwsuur

685 x bekeken | 0 reacties
6
Twee fractievoorzitters in de knel
Ze hadden er liever geen woord meer aan vuil gemaakt, maar vandaag konden ze niet om de camera's heen: Geert Wilders en Alexander Pechtold. Waarom googelde Wilders zijn Rotterdamse lijsttrekker niet? En hoe privé was de gift van een diplomaat aan Pechtold? Een verslag vanuit Den Haag.

Amper hulp voor 'zelfredzame' daklozen
Steeds meer mensen zonder verslavingen of psychische problemen komen op straat te staan en blijven verstoken van hulp, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Deze daklozen zijn in de ogen van gemeenten 'zelfredzaam'.

Zweden wil toets voor vrijwillige seks
Wie in Zweden seks met iemand wil hebben, heeft vanaf 1 juli 2018 daarvoor nadrukkelijke toestemming van diegene nodig. In Nieuwsuur een gesprek met Willy van Berlo van kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers - en Anke Laterveer, schrijver en columnist.

Catalonië weer naar de stembus
Donderdag gaan de Catalanen opnieuw naar de stembus, om een regionaal parlement te kiezen. Grote vraag is of dat nieuwe parlement nog steeds in meerderheid voor onafhankelijkheid zal zijn. Een reportage van correspondent Rop Zoutberg.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 19 december door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie