Uitzending
Nieuwsuur - 18-10-2019

18-10-2019

Nieuwsuur

652 x bekeken | 0 reacties
6
VS en Turkije akkoord over gevechtspauze
Turkije en de VS kondigden gisteren aan dat ze het eens zijn geworden over een vijfdaagse gevechtspauze in het noordoosten van SyriŽ. Syrisch-Koerdische milities krijgen daarmee de kans om zich terug te trekken uit het gebied. Maar die milities zijn er niet bij betrokken, dus wat is de betekenis van het akkoord? We spreken met Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

Werkt de IJslandse alcoholaanpak hier ook?
Drinken, roken en drugsgebruik onder jongeren drastisch terugdringen: in IJsland lukte het. Door veel ouderlijke betrokkenheid, buitenschoolse activiteiten en sport, naast repressieve maatregelen. Namen de IJslandse tieners twintig jaar geleden nog een toppositie in in Europa, nu zijn ze de cleanste tieners van Europa. Maar gaat die aanpak ook werken in Nederland? Het Trimbos-Instituut en het Nederlands Jeugdinstituut hebben het onderzocht. Vanavond in de uitzending de resultaten.

Massaal protest in CataloniŽ
In CataloniŽ wordt het openbare leven vandaag opnieuw ontregeld door stakingen van twee vakbonden. De bonden, die voor de onafhankelijkheid van de regio zijn, hebben de Catalanen opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen de veroordeling van separatistenleiders. Correspondent Rop Zoutberg brengt ons vanavond het laatste nieuws. En we spreken met Elisenda Paluzie, voorzitter van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging ANC.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Pete Hoekstra en Rop Zoutberg te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 18 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie