Uitzending
Nieuwsuur - 17-5-2017

17-5-2017

Nieuwsuur

513 x bekeken | 0 reacties
6
Waarop strandde de eerste formatieronde?
Informateur Edith Schippers is al begonnen met gesprekken voor de tweede formatieronde. Maar waarop klapte de eerste ronde precies? Dat wilde de Tweede Kamer vandaag weten. In Nieuwsuur het laatste nieuws en analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde.

Na Nixon en Clinton nu ook impeachment voor Trump?
Als het bericht over Trumps verzoek aan Comey klopt, dan kan dat mogelijk gezien worden als het belemmeren van de rechtsgang. En dat kan strafbaar zijn. Het kan zelfs leiden tot een afzettingsprocedure, zoals sommige politieke tegenstanders van de president graag zouden zien. Maar hoe waarschijnlijk is dat?

Zorgverleners zijn het zat om zelf tolken te betalen
Mensen met een verblijfsvergunning, zoals bijvoorbeeld erkende vluchtelingen, spreken vaak nog geen Nederlands, maar moeten soms toch naar de dokter of tandarts. Eerder kregen zorgverleners een vergoeding voor de inzet van een tolk. Maar op die regelingen is fors bezuinigd en dat leidt nu tot problemen.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Dominique van der Heyde te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 17 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie