Uitzending
Nieuwsuur - 17-7-2017

17-7-2017

Nieuwsuur

227 x bekeken | 0 reacties
6
Onderhandelingen brexit van start
De Britse minister David Davis en EU-onderhandelaar Michel Barnier beginnen vandaag in Brussel aan de eerste echte brexit-onderhandelingen. Ruim een jaar na het Britse brexit-referendum en een ontmoeting waarbij de agenda werd bepaald.

'Zorg voor demente ouderen schiet te kort'
Het komt in verpleeghuizen te vaak voor dat signalen van demente ouderen verkeerd worden opgevat. Miscommunicatie over kleine dingen ligt dagelijks op de loer. Maar het wordt een ander verhaal als een bewoner ernstige pijn heeft maar niemand dat door heeft. Of er wordt een verkeerde behandeling opgestart.

Vleesfraude: vleeshandel blijkt zeer lucratief
In totaal zijn er al 65 verdachten opgepakt in verband met het schandaal rond de vleesfraude. Dat schandaal begon in 2013 toen in Ierland paardenvlees werd ontdekt in hamburgers waarin alleen rundvlees hoorde te zitten. Het paardenvlees was bovendien niet geschikt om te eten. Ook zaten er ontstekingsremmers in het vlees.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 17 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie