Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 17-1-2012

17-1-2012

Nieuwsuur

1246 x bekeken | 0 reacties
8
Crisis in Syrië houdt aan
De protesten in Syrië hebben al aan zeker 5000 mensen het leven gekost. Ze begonnen half maart, aanvankelijk voor democratische hervormingen, maar zijn uitgemond in bloedige pogingen van het regime om de oppositie neer te slaan. Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom en redacteur Roozbeh Kaboly zijn in Damascus en doen verslag van de crisis in Syrië.

Een dag op Giglio
Na de scheepsramp met de Costa Concordia worden nog steeds 24 mensen vermist. Reddingswerkers hebben met explosieven gaten geslagen in het gekapseisde schip. Op die manier hopen ze gemakkelijker bij eventuele overlevenden in het cruiseschip te komen. Nieuwsuur-verslaggever Ellen Brans en redacteur Eveline Rethmeier zijn in Giglio en varen ondermeer met de kustwacht rond het schip en spreken een ooggetuige van de ramp.

Banken willen afbouw hypotheekrenteaftrek
De bankensector wil dat het kabinet de hypotheekrenteaftrek afbouwt. De twee grootste kredietverschaffers, ING en Rabobank, hebben, volgens bronnen binnen het Financieele Dagblad, elk een eigen voorstel voor een overgangsregeling op tafel gelegd bij hun branchevereniging NVB. Nieuwsuur legt uit wat de plannen van de banken betekenen. In de studio reageert Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Piet Römer (83) overleden
Acteur Piet Römer is vannacht in zijn slaap overleden. Hij was 83 jaar. Nieuwsuur staat stil bij de dood van Piet Römer.

Sportblok
Waterpolo: korte samenvatting van de wedstrijd Nederland
Hongarije (mannen) op het EK in Eindhoven, commentaar: Erik van Dijk
Aandacht voor het overige sportnieuws
Presentatie: Twan Huys, Astrid Kersseboom, Jeroen Stomphorst.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op dinsdag 17 januari door de NOS. Te gast was Boele Staal. De presentatie was in handen van Astrid Kersseboom, Jeroen Stomphorst en Twan Huys. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Crisis in Syrië houdt aan De protesten in Syrië hebben al aan zeker 5000 mensen het leven gekost. Ze begonnen half maart, aanvankelijk voor democratische hervormingen, maar zijn uitgemond in bloedige pogingen van het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten