Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 15-10-2010

15-10-2010

Nieuwsuur

1020 x bekeken | 0 reacties
6
Vrijspraak Wilders voor haatzaaien
Geert Wilders rekent op vrijspraak. Voor de beschuldiging van groepsbelediging en haatzaaien eist het Openbaar Ministerie dat ook. Voor de beschuldiging van discriminatie zal later vandaag een eis worden geformuleerd. Strafpleiter Gerard Spong reageert op het proces. Hij deed eerder namens een groep studenten aangifte tegen Wilders.

Wesam al Delaema over zijn gevangenschap
Hij heeft naar eigen zeggen bekend omdat hij werd gemarteld. Nu is hij vrij: Wesam al Delaema. Een uitgebreid gesprek met de in de VS tot 25 jaar gevangenschap veroordeelde Nederlandse Irakees. Over zijn gevangenschap in de VS én over zijn verblijf op de terroristenafdeling in de gevangenis in Vught waar ook Mohammed B. en Samir A. verblijven.

Slachtoffer misbruik geeft Nederland advies
Vijftien jaar geleden klaagde Colm O'Gorman de priester aan die hem misbruikte. Met deze aanklacht ging de beerput in Ierland open. De priester pleegde zelfmoord voor hij terecht kon staan. O'Gorman klaagde ook het Vaticaan aan. Deze week verschijnt zijn boek. O'Gorman heeft alvast een advies voor de slachtoffers in Nederland.

Sportblok circa 22.40 uur
Tennis: aandacht voor de ATP Masters in Shanghai
Judo: samenvatting van de eerste toernooidag van de Rotterdam Grand Prix
Voetbal: vooruitblik op de Eredivisiewedstrijden die komend weekend worden gespeeld

Presentatie: Twan Huys, Astrid Kersseboom, Henry Schut.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Gerard Spong te gast. De presentatie was in handen van Astrid Kersseboom, Henry Schut en Twan Huys. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 15 oktober door de NOS. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie