Uitzending
Nieuwsuur - 13-11-2017

13-11-2017

Nieuwsuur

503 x bekeken | 0 reacties
5
Meer macht naar korpschef
De korpschef van de Nationale Politie moet meer te zeggen krijgen. De minister van Veiligheid en Justitie moet daarbij minder macht krijgen, staat in een vertrouwelijk concept-rapport in handen van Nieuwsuur.

Doden in de nachtzorg
De inspectie voor de Volksgezondheid onderzoekt het overlijden van zes patiŽnten die met elektronisch toezicht bewaakt werden in de nacht. De zes mensen overleden in de afgelopen vijf jaar.

Onderzoek naar actie Pegida
In Enschede hebben aanhangers van Pegida actie gevoerd tegen de bouw van een moskee. De beweging zegt op de locatie een 'kerk' met een kruis neergezet te hebben, ingewijd met "varkensbloed". Burgemeester Onno van Veldhuizen wil nagaan of juridische stappen mogelijk zijn.

De toekomst van Pieter Omtzigt
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zal "de komende tijd" niet langer het woord voeren over de ramp met de MH17. Hij heeft dat besloten nadat hij afgelopen weekend in opspraak kwam door een bericht in NRC Handelsblad. Vanuit Den Haag het laatste nieuws.

Waarom hackers hacken
De afgelopen tijd zijn verschillende Twitteraccounts van critici van de Turkse regering gehackt. Onder meer van oud-EuroparlementariŽr Joost Lagendijk en Nieuwsuur-journalist Jan Eikelboom. De hackers verzetten zich tegen de "extreme houding van BelgiŽ en Nederland tegen Turkije en de moslims".

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 13 november door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie