Uitzending
Nieuwsuur - 11-4-2017

11-4-2017

Nieuwsuur

552 x bekeken | 0 reacties
6
De bedreiging van Sylvana Simons
Morgen begint de rechtszaak tegen 22 verdachten van opruiing, discriminatie en belediging van Sylvana Simons. De verdachten, variŽrend in leeftijd van 15 tot 72 jaar, komen uit het hele land. Veel van hen plaatsen berichten op sociale media. Sommige berichten waren zo bedreigend, dat Simons beveiliging kreeg. We gaan in op de vraag: Waar ligt de grens van vrijheid van meningsuiting?

Het verhaal van oud-voorzitter Munsterman van FC Twente
Het heeft Joop Munsterman twee jaar aan publieke stilte en zelfreflectie gekost om zijn periode bij FC Twente op een rijtje te zetten. 'Eigenlijk was mijn tijd na het kampioenschap voorbij', vertelt de oud-voorzitter in een exclusief interview aan Nieuwsuur. Munsterman wilde FC Twente naar Europees topniveau brengen, maar het leidde bijna tot de ondergang van de club. Na zijn vertrek als voorzitter kwamen er schimmige constructies aan het licht. De KNVB voelde zich misleid en de club ontkwam op het nippertje aan een verplichte degradatie naar de eerste divisie.

Confrontatie in CaliforniŽ
De staat CaliforniŽ en de federale overheid liggen op ramkoers. Dat zegt een sheriff die graag een zeer gevaarlijke crimineel en illegale immigrant het land uit wil zetten, maar dat van de staat niet mag. De reden: CaliforniŽ wenst niet mee te werken aan de strenge migratiewetgeving van president Donald Trump. Trump dreigt op zijn beurt de federale budgetten voor CaliforniŽ te korten. We maakten een reportage in CaliforniŽ over het contrast tussen Trumps migrantenbeleid en het verzet van de staat.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 11 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie