Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 11-4-2012

11-4-2012

Nieuwsuur

1170 x bekeken | 0 reacties
8
De Wit: Er zijn grote fouten gemaakt
Het ministerie van FinanciŽn en De Nederlandsche Bank (DNB) maakten grote fouten bij de aanpak van de kredietcrisis. Dat staat in het eindrapport van de commissie-De Wit. In Nieuwsuur reageert voorzitter Jan de Wit (SP).

Spaanse rente weer zwaar onder druk
Spanje staat opnieuw op het vizier van de financiŽle markten. De rente op staatsobligaties schommelt rond de zes procent, een gevaarlijk hoog niveau. Vanuit Spanje geeft Europa-correspondent Saskia Dekkers de laatste stand van zaken.

Wat drijft jonge criminelen?
Juweliers, winkeliers, zelfs oudere mensen in hun eigen huis. In hun zucht naar financieel gewin deinzen jonge overvallers nergens voor terug. Wie zijn deze jongens? Vanavond spreekt Nieuwsuur met twee jonge overvallers van 19. Na een gevangenisstraf probeert de reclassering deze jongens op het rechte pad te krijgen.

UWV bezuinigt ondanks oplopende werkloosheid
Het UWV is er om werklozen weer aan een baan te helpen, maar moet nu zelf snijden in het personeelsbestand. In 2015 zullen bij het UWV nog 13.000 mensen werken, tegen 19.500 vorig jaar. Het maatwerk om werklozen terug op de arbeidsmarkt te krijgen staat zo onder druk.

Sportnieuws
Voetbal: aandacht voor de vandaag gespeelde wedstrijden in de Eredivisie
Aandacht voor het overige sportnieuws
Presentatie: MariŽlle Tweebeeke, Astrid Kersseboom, Jeroen Stomphorst.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op woensdag 11 april door de NOS. Te gast was Jan de Wit. De presentatie was in handen van Astrid Kersseboom, Jeroen Stomphorst en MariŽlle Tweebeeke. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie