Uitzending
Nieuwsuur - 10-12-2019

10-12-2019

Nieuwsuur

189 x bekeken | 0 reacties
6
Tata-personeel protesteert tegen massaontslag
Werknemers van Tata Steel in IJmuiden demonstreren tegen de aangekondigde massaontslagen. Ze worden vandaag toegesproken door bestuurders van vakbond FNV. Tata wil 1600 banen schrappen in Nederland. Kunnen de acties van het personeel hier nog iets aan veranderen?

Kan Johnson overwinning nog ontgaan?
De Conservatieven lijken in het Verenigd Koninkrijk af te stevenen op een royale verkiezingszege donderdag. De partij krijgt er in peilingen vooral stemmen bij in gebieden waar bij het referendum in 2016 vůůr brexit werd gestemd. Vanavond blikken we terug op de campagnes met een reportage vanuit Canterbury, waar het wantrouwen in de politiek groot is. En we spreken met correspondent Tim de Wit.

AustraliŽ zet zich schrap voor nieuwe golf branden
Brandweerlieden in AustraliŽ zetten zich schrap voor een nieuwe golf bosbranden, dit keer bij dichter bevolkt gebied. De temperaturen in de staten New South Wales en Victoria stijgen naar zo'n 40 graden en de wind neemt naar verwachting toe. Bosbranden komen in AustraliŽ vaak voor, maar dit jaar zijn ze erg vroeg begonnen. Het duurt nog maanden voor de eerste regen wordt verwacht. Hoe gevaarlijk zijn de branden en wat is de rol van klimaatverandering?

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 10 december door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie