Uitzending
Nieuwsuur - 1-3-2019

1-3-2019

Nieuwsuur

654 x bekeken | 0 reacties
4
OM eist levenslang tegen Willem Holleeder
Tegen Willem Holleeder is levenslang geŽist. Volgens het OM is hij (mede-)opdrachtgever van vijf liquidaties in de periode 2003-2006. De rechtbank doet in juli uitspraak. Nieuwsuur-verslaggever Gert Janssen was in de rechtszaal aanwezig vandaag en praat ons bij in de studio.

Het gevaar van Hamza bin Laden
Amerika looft een bedrag van maximaal een miljoen dollar uit voor informatie die leidt naar Hamza bin Laden, de zoon van terrorist Osama bin Laden. Wie is deze Hamza? We spreken met Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige van Instituut Clingendael, en journalist Bette Dam.

Provincie profiteert van motorrijtuigbelasting
Iedereen met een auto of motor betaalt het: de motorrijtuigenbelasting. Maar wat veel mensen niet weten is dat een deel van de opbrengst van die belasting naar de provincies gaat: in totaal jaarlijks zo'n 1,5 miljard euro. De tarieven zijn flink gestegen.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Bertus Hendriks en Bette Dam te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 1 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie