Uitzending
Nieuwsuur - 1-12-2018

1-12-2018

Nieuwsuur

543 x bekeken | 0 reacties
6
Kerkasiel: estafettedienst als drukmiddel
Sinds deze week is er wereldwijde aandacht voor een kerkdienst in Den Haag die 24 uur per dag doorgaat om te voorkomen dat een Armeens gezin wordt uitgezet. Van de VS, tot BraziliŽ, van IndonesiŽ tot AustraliŽ, in ruim dertig landen is het kerkasiel 'nieuws'. De overheid is bij wet verboden een kerkgebouw tijdens een religieuze dienst binnen te vallen. De dienst duurt nu al ruim een maand en gaat ook 's nachts door.

Herinneringen aan Bush senior
De Republikein George H.W. Bush, die gisteravond overleed, was de president die Amerika leidde tijdens het einde van de Koude Oorlog, van 1989 tot 1993. Onder hem kwam er een eind aan de Sovjet-Unie en de Duitse tweedeling. Zijn grootste succes was de overwinning in de Golfoorlog in 1991, waarin hij samen met een brede internationale coalitie de Iraakse dictator Saddam Hussein verjoeg uit Koeweit. Nieuwsuur spreekt met fotograaf Platon (Antoniou) die een iconische foto maakte van Bush, en met oud-minister Jan Pronk, die vertelt over zijn ervaringen met Bush.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Jan Pronk te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 1 december door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie