Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 9-10-2008

9-10-2008

Netwerk

829 x bekeken | 0 reacties
6
Chemisch vastbinden
Het vastbinden van demente verpleeghuisbewoners lag de afgelopen weken onder vuur. In Netwerk aandacht voor ‘chemisch vastbinden’. Eenderde van de dementerenden in Nederland krijgt antipsychotica toegediend, met alle schadelijke gevolgen van dien. In Netwerk zijn familieleden en deskundigen aan het woord over de schadelijke gevolgen. Binnenkort komt de Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen met een nieuwe richtlijn. Daarin wordt gesteld dat antipsychotica alleen mag worden verstrekt als alle andere interventies (benaderingen) niet effectief zijn gebleken en in acute noodsituaties.

"Ongewone marktsituatie" in IJsland
Nederlandse spaarders die hun geld hebben ondergebracht bij de IJslandse internetspaarbank Icesave, zijn niet zeker van hun spaargeld. De moedermaatschappij van Icesave, Landesbanki, is in de problemen gekomen door de kredietcrisis en door IJsland genationaliseerd. Of en in hoeverre IJsland ook garant staat voor de spaartegoeden, is nog onbekend. Ondertussen is de beurs in IJsland gesloten vanwege de "ongewone marktsituatie". De beurs daar wordt gedomineerd door de drie grote banken van het land, die nu alledrie zijn genationaliseerd. In Netwerk vanavond de situatie in IJsland en de gevolgen voor de Nederlandse spaarders.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 9 oktober door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie