Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 9-10-2007

9-10-2007

Netwerk

1283 x bekeken | 0 reacties
7
Bestaat de Nederlandse identiteit?
De uitspraken van prinses Máxima over de Nederlandse identiteit hebben tot grote commotie geleid. Bij de presentatie van het WRR-rapport zei ze dat ze de Nederlandse identiteit niet had gevonden tijdens haar zoektocht. De Nederlander bestaat niet, volgens de prinses. Naar aanleiding van de commotie rond de uitspraken van prinses Máxima, vraagt Netwerk aan drie Nederlanders van buitenlandse komaf: wat is de identiteit van de Nederlander en waarom ontstaat er eigenlijk nu zoveel ophef rond de uitspraken van de prinses? Met publicist Afshin Ellian, publicist Sylvain Ephimenco en hoogleraar geschiedenis James Kennedy.

Imams ondernemen actie tegen loverboys
Gladde jongens die jonge, labiele meisjes inpalmen met aandacht en cadeautjes en ze vervolgens de prostitutie in lokken: de loverboys. Uit onderzoek blijkt dat rond de veertig procent van deze loverboys van Marokkaanse afkomst is. De Marokkaanse gemeenschap neemt inmiddels actie tegen dit probleem. Netwerk praat met de Eindhovense Imam Ahmed el Ouazzani, diens voorganger Imam Abu Bakr el Fadil en de half Marokkaanse jongerenwerker Ibrahim Weijbenga.

Ophef in de thuiszorg: terecht of niet?
Sinds begin dit jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor de thuishulp. Zij moeten de huishoudelijke hulp inkopen bij de thuiszorginstellingen. Vanzelfsprekend doen zij dit bij de goedkoopste aanbieder. Volgens de instellingen dreigen daarom vele ontslagen en zij luiden hierover de noodklok. Hoe groot zijn de problemen daadwerkelijk? Is de bezorgdheid wel terecht? Netwerk gaat op onderzoek uit.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 9 oktober door de EO en de NCRV. Te gast waren Afshin Ellian, James Kennedy en Sylvain Ephimenco. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie