Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 9-5-2008

9-5-2008

Netwerk

1148 x bekeken | 0 reacties
6
Pas op: zakkenrollers
Terwijl veel Nederlanders en toeristen genieten van de vakantie en de zon, zien zakkenrollers hun kans schoon. In 2007 stegen de aangiftes van zakkenrollerij in de regio Den Haag met maar liefst 33 procent. Reden voor de politie Haaglanden om een speciaal zakkenrolteam op te richten. Veelal komen de zakkenrollers uit Bulgarije en RoemeniŽ. Hun favoriete werkterrein: winkels en de markt. Netwerk gaat voorafgaand aan het drukke Pinksterweekend op pad met het zakkenrolteam.

Niet gek maar schizofreen
Eťn op de honderd Nederlanders heeft ermee te maken. Schizofrenie. Toch is er weinig bekend over deze chronische ziekte. Wat gebeurt er met je als je een psychose hebt en hoe ga je daar mee om? In Netwerk een bijzonder portret van John en Orpheo. Twee jongeren die deel uitmaken van het behandelprogramma Vroeg Interventie Psychose (VIP) van het AMC in Amsterdam. John en Orpheo vertellen openhartig over hoe het is om stemmen in je hoofd te horen.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 9 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie