Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 9-4-2008

9-4-2008

Netwerk

1009 x bekeken | 0 reacties
6
Piraten houden bemanning Frans schip in gijzeling
Piraten hebben voor de kust van SomaliŽ ongeveer dertig bemanningsleden van een Frans luxe jacht in gijzeling. Het 88 meter lange schip werd afgelopen vrijdag gekaapt toen het onderweg was van de Seychellen naar de Middellandse Zee. Voor de kust van het wetteloze SomaliŽ zijn veel piraten actief. De Franse premier FranÁois Fillon heeft het piraterijalertheidsplan in werking gesteld. Ook een Nederlands marinefregat is sinds kort in de wateren aanwezig om de voedseltransporten van de VN te beschermen.

Doekle Terpstra's boek: Benoemen en Bouwen
'De islam wordt regelmatig gebruikt als bliksemafleider voor achterliggende problemen', stelt Doekle Terpstra in het boek Benoemen en Bouwen dat vandaag verschijnt. Op 2 januari lanceerde Terpstra samen met 57 anderen het gelijknamige initiatief tegen polarisatie, intolerantie en onverschilligheid. In het eerste deel van het boek gaat Terpstra in op zijn overwegingen en motieven. In het tweede deel worden een aantal aansprekende voorbeelden van positieve initiatieven voor integratie belicht. Een reportage over twee van de voorbeelden in het boek.

Rosemary Brown op het toneel
Het waargebeurde verhaal van Rosemary Brown is binnenkort in het theater te zien. Rosemary Brown was een gewone huisvrouw die in de jaren zeventig internationaal opzien baarde, omdat zij volgens eigen zeggen in contact stond met overleden genieŽn, waaronder componisten die haar nieuwe composities doorgaven. Volgens velen een geweldige truc, maar waarvan tot op de dag van vandaag niet bewezen is dat het nep was. Een reportage.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 9 april door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie