Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 9-4-2006

9-4-2006

Netwerk

1280 x bekeken | 0 reacties
6
Gerard Reve overleden
Schrijver Gerard Reve is gisteren op 82-jarige leeftijd overleden. Reve kampte al lange tijd met een slechte gezondheid. Hij wordt beschouwd als een van de beste naoorlogse Nederlandse schrijvers. In Netwerk een portret van Reve en interviews met zijn goede vriend Bram Peper en de laatste overlevende van de Grote Drie, Harry Mulisch.

Film over genocide Rwanda
In Netwerk aandacht voor de film Shooting Dogs. De film gaat over de volkerenmoord in Rwanda, waarbij waarschijnlijk meer dan een miljoen Hutu's en Tutsi's werden vermoord. Centraal in de film het verhaal over een school, waar 2500 vluchtelingen onder VN-toezicht schuilen voor het geweld. Na het vertrek van de VN-militairen wordt de school aangevallen en worden de vluchtelingen vermoord. In de uitzending onder meer een interview met hoofdrolspeler John Hurt.

Presentatie: Sven Kockelmann.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op zondag 9 april door de EO en de NCRV. Te gast waren Harry Mulisch en Bram Peper. De presentatie was in handen van Sven Kockelmann. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie