Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 8-10-2008

8-10-2008

Netwerk

829 x bekeken | 0 reacties
6
Renteverlaging: beurs stijgt
Het was vandaag een historisch dag; voor het eerst sinds 11 september 2001 kwamen de Nationale banken wereldwijd gezamenlijk in actie. De rente werd over de hele wereld met een half procent verlaagd. De economische crisis duurt voort en zelfs landen komen in de problemen. IJsland heeft het moeilijk en veel Nederlandse klanten bij de IJslandse Bank Icesave moeten afwachten of ze hun spaargeld ooit terug krijgen. In de studio legt Silvester Eijffinger, hoogleraar financiŽle economie, uit waarom de banken het paardenmiddel van de renteverlaging hebben ingezet.

In de kraag
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de politie meer mogelijkheden krijgt om op illegalen te jagen. Nu mag er vaak alleen bij bedrijven naar illegale werknemers worden gezocht. De Kamer wil dat er voortaan ook in huizen gecontroleerd mag worden. Naar schatting verblijven er ongeveer 175.000 illegalen in Nederland. Een groot deel hiervan werkt stiekem in de horeca, de bouw of bij mensen thuis. De angst om gepakt en uitgezet te worden is altijd groot. Netwerk ging mee met enkele politiecontroles en sprak met een dame die illegaal als kinderverzorger bij een Nederlands gezin werkt.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 8 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie