Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 8-11-2007

8-11-2007

Netwerk

1016 x bekeken | 0 reacties
7
Kijkoperaties zijn schadelijker dan aanvankelijk gedacht
Begin jaren negentig leek de kijkoperatie het ei van Columbus. Niet de gehele buik of knie hoefde te worden opengemaakt, maar een klein sneetje waardoor de instrumenten naar binnen gingen was voldoende. Nu, vijftien jaar na de introductie, blijkt dat bij maar liefst zes van de zeven operaties fouten worden gemaakt. In Netwerk luidt hoogleraar en chirurg Willem Bemelman de noodklok.

Verslag vanuit vluchtelingenkamp Darfur
In Darfur speelt zich één van de grootste humanitaire rampen in de wereld af, maar dit blijft grotendeels onzichtbaar voor de wereld. De Soedanese autoriteiten staan het journalisten niet toe om vrijelijk hun werk te doen in het land. Netwerkcorrespondent Esmeralda van Boon en cameraman Thijn Teeuwissen kregen afgelopen week na lang aandringen toch toegang tot het gebied en bezochten een vluchtelingenkamp bij de stad El Fasher. Verder in de uitzending een interview met Nobelprijswinnaar Elie Wiesel, die zich inzet voor Darfur.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 8 november door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie