Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 8-3-2006

8-3-2006

Netwerk

986 x bekeken | 0 reacties
6
De VVD na de gemeenteraadsverkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen zijn ruim gewonnen door de PvdA en de SP. De regeringspartijen D66, CDA en VVD moesten in de gemeenteraden flink zetels inleveren. De VVD verloor vier jaar geleden ook al kiezers. VVD-fractieleider Van Aartsen trok zijn conclusies en stapte op. In Netwerk uitgebreid aandacht voor de gevolgen voor de partij na de verkiezingen.

Nijmegen blijft rood
De gemeenteraadsverkiezingen, een dag later. In Nijmegen zijn de PvdA en de SP weer gegroeid, maar heeft GroenLinks 6,5 procent moeten inleveren. Links heeft hiermee nog steeds een meerderheid met 24 van de 39 zetels in de Keizerstad. Het lijkt erop dat het Havana aan de Waal kan blijven bestaan. In Netwerk een reportage over de politiek in Nijmegen, een dag na de raadsverkiezingen.

Is de 'Linkse Lente' aangebroken?
Bij de gemeenteraadsverkiezingen was er een forse overwinning voor de linkse partijen. Vooral de PvdA en de SP behaalden een forse zetelwinst in de gemeenteraden. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat er veel animo is voor een linkse regeringscoalitie. Is de Linkse Lente, zoals GroenLinks dat noemt, aangebroken? Een reportage.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 8 maart door de EO, de NCRV en de KRO. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie