Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 8-1-2007

8-1-2007

Netwerk

954 x bekeken | 0 reacties
6
Portret van Pieter van Vollenhoven
Deze week zijn prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven veertig jaar getrouwd. Hij was het eerste niet-adellijke lid van het Koninklijk Huis. In Netwerk een portret van Pieter van Vollenhoven met speciaal aandacht voor zijn positie binnen het Koninklijk Huis.

Aartsbisschop Warschau teruggetreden
Stanislaw Wielgus is gisteren in Polen teruggetreden als aartsbisschop na onthullingen over zijn verleden als medewerker van de communistische geheime dienst. Zijn achterban ziet zijn spionage-activiteiten door de vingers, maar zijn tegenstanders wijzen er onder meer op dat onder het communisme verscheidene Poolse priesters zijn vermoord. In Netwerk een gesprek met Jan Minkiewicz, oud-woordvoerder in Nederland van de Poolse vakbeweging Solidarnosc.

Ontmoeting met overgelopen Taliban
Hoewel de ISAF-troepen in Afghanistan vrijwel dagelijks op fel verzet van Talibanstrijders stuiten, is er ook een groep strijders die de oorlog de rug heeft toegekeerd en is overgelopen naar de Afghaanse regering. Waarom doen zij dat en wat verwachten zij van hun toekomst? Een unieke ontmoeting met deze overlopers.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 8 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie