Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 7-11-2008

7-11-2008

Netwerk

1380 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe ontwikkelingen rond Joran van der Sloot
Peter R. de Vries komt aanstaande zondag met een tweede reportage over Joran van der Sloot. Met een verborgen camera heeft De Vries Joran van der Sloot in verband gebracht met vrouwenhandel vanuit Thailand. Hij zou Thaise vrouwen te koop aanbieden voor de prostitutiemarkt in Nederland. 'Het voorbereiden van mensensmokkel is strafbaar. Dit kan hem in Thailand in grote problemen brengen', aldus De Vries. Jorans advocaat Bert de Rooij wilde nog geen commentaar geven, maar wacht eerst de uitzending af. De misdaadverslaggever legde eerder met een verborgen camera uitspraken van Van der Sloot vast over de zaak Natalee Holloway, waar Van der Sloot van verdacht werd betrokken te zijn. Dat heeft tot nog toe niet tot een veroordeling geleid. Netwerk sprak met Peter R. de Vries over deze nieuwe verwikkelingen rondom Joran van der Sloot.

Reportage over gebedsgenezeres Greet Hofmans
Zij had in de periode 1949-1956 contact met koningin Juliana en zou grote invloed op haar hebben gehad. Het leidde bijna tot een constitutionele crisis. Oud-minister Udink vertelt in Netwerk over zijn tweewekelijkse bezoeken aan Hofmans, die hij haar geestelijke steun en toeverlaat noemt. Ook aan het woord komt de Amerikaan Daniel Schorr, destijds correspondent in Nederland. Hij schreef een artikel over de invloed van Hofmans op paleis Soestdijk en de problemen die prins Bernhard daarmee had, maar publiceerde dat niet, onder druk van regeringsambtenaren en zijn vriend Lou de Jong. Volgende week verschijnt 'Juliana en Bernhard', het boek van historicus Fasseur over de eerste twintig jaar van het huwelijk tussen de koningin en prins. Reikhalzend wordt uitgekeken naar zijn beschrijving van de Greet Hofmans-affaire, waarvoor Fasseur toestemming kreeg om alle stukken van het Koninklijk Huisarchief in te zien.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 7 november door de EO en de NCRV. Te gast was Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie