Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 7-11-2007

7-11-2007

Netwerk

1012 x bekeken | 0 reacties
6
Doden bij schietpartij Finse school
Een schietpartij op een Finse school heeft zeven levens geist. Een scholier opende het vuur in een klaslokaal. De rector van de school en enkele leerlingen kwamen om het leven, onder wie vermoedelijk de dader zelf. Verscheidene mensen raakten gewond, waarvan een aantal in kritieke toestand verkeert. Het laatste nieuws over dit bloedige drama.

Eerste resultaten onderzoek adoptieschandaal India
Afgelopen mei onthulde Netwerk een adoptieschandaal in India waarbij mogelijk vijftig adoptiekinderen in Nederland betrokken zijn. Minister Hirsch Ballin stelde meteen twee onderzoeken in naar de mogelijke misstanden in India: de Inspectie Jeugdzorg onderzocht de rol van adoptiebureau Meiling en de commissie Oosting onderzocht de handelswijze van het ministerie van Justitie. Vandaag werden de eerste resultaten van de onderzoeken gepresenteerd aan de minister van Justitie. In Netwerk uitgebreid aandacht voor het onderzoek.

Interview met journaliste uit Darfur
Awatif Ahmed Isshag houdt al tien jaar de bevolking van de stad El Fasher op de hoogte van het nieuws via een boomkrant. Awatif is n van de weinige onafhankelijke journalisten in Noord-Darfur. Zonder enige reserves bericht zij over de moorden en verkrachtingen van vrouwen in de stad El Fasher. Een openhartig gesprek met deze dappere journaliste.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 7 november door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie