Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 7-3-2008

7-3-2008

Netwerk

990 x bekeken | 0 reacties
6
Inhoud film van Wilders bekend bij premier
De inhoud van de film Fitna van Geert Wilders is al lang bekend bij de minister-president, aldus inlichtingenexpert Roger Vleugels. Ook minister Hirsch Ballin van Justitie, minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en nationaal coŲrdinator terrorismebestrijding Joustra zouden volgens hem op de hoogte moeten zijn. Vleugels vindt dat premier Balkenende op merkwaardige manier opereert door te stellen dat hij niets van de inhoud weet. Een woordvoerder van Joustra laat namens alle betrokkenen weten dat Vleugels' bewering flauwekul is. Netwerk onderzocht hoe waarschijnlijk de beweringen van Vleugels zijn.

Is de Roertunnel te vroeg geopend?
De Roertunnel, die sinds 18 februari open is, kampt met defecten en storingen in het veiligheidssysteem. De afgelopen twee weken werd de tunnel achttien keer afgesloten, waarvan zes keer wegens storingen. Afgelopen weekend bleef de tunnel dicht om de defecten en storingen op te sporen en te herstellen. De komende twee weekenden gaat de tunnel opnieuw dicht voor werkzaamheden. Wat is er mis met de Roertunnel? En had dit voorkomen kunnen worden? Netwerk ging op onderzoek uit en sprak onder meer met Ben Ale, hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding aan de TU Delft en ook Rijkswaterstaat gaf tekst en uitleg.

Prins Harry in Afghanistan
De Britse prins Harry verbleef tien weken lang in de Afghaanse provincie Helmand en vocht mee tegen de taliban. Harry werd vorige week in allerijl teruggevlogen naar Groot-BrittanniŽ, nadat verschillende media over zijn geheime missie berichtten waardoor zijn veiligheid in gevaar kwam. De prins staat te trappelen om snel weer naar het front terug te keren en blikt uitgebreid terug op wat hij als een van de mooiste ervaringen uit zijn leven beschouwt. Een uitgebreid interview met de prins.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 7 maart door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie