Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 6-11-2007

6-11-2007

Netwerk

1045 x bekeken | 0 reacties
6
Mensen onwel na bezoek dierenwinkel
Een aantal mensen is gisteren na het bezoek aan een dierenwinkel in Hoogeveen onwel geworden, 26 klanten werden opgenomen in het ziekenhuis. Omdat de oorzaak van hun klachten onduidelijk was, werden zij in quarantaine geplaatst. Ook tachtig mensen die zich in de omgeving van de dierenwinkel bevonden, zijn enkele uren in quarantaine gehouden. Inmiddels is duidelijk dat het niet om een infectieziekte gaat. Een reportage vanuit Hoogeveen.

RMS-leider roept op tot massale demonstraties in Nederland
IndonesiŽ mishandelt Molukkers die opkomen voor de onafhankelijke Molukse staat, de RMS. Na het hijsen van de RMS-vlag in 2003 worden Molukkers uitgekleed, geslagen en tegen het hoofd geschopt. Toen in juni 2007 Molukkers de RMS-vlag toonden aan de Indonesische president werden tientallen mannen en jongens gearresteerd en enkelen voor het oog van de camera mishandeld. Ze riskeren tot twaalf jaar gevangenisstraf. 'Mensenrechtenschendingen', zeggen Molukkers in Nederland. 'Draconische straffen', zegt VVD-politicus Hans van Baalen, die minister van Buitenlandse Zaken Verhagen zal vragen de kwestie te bespreken met de Indonesische ambassadeur.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 6 november door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie