Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 6-6-2007

6-6-2007

Netwerk

1035 x bekeken | 0 reacties
6
Neem vaccin baarmoederhalskanker op in vaccinatieprogramma
Om aandacht te vragen voor de preventie van vrouwenkanker is afgelopen weekend een grote campagne gestart. Oncoloog Leon Massuger uit Nijmegen behandelt veel vrouwen met eierstok- of baarmoederhalskanker. In Netwerk pleit hij ervoor dat de vaccinatie van baarmoederhalskanker zo snel mogelijk wordt opgenomen in het Rijks Vaccinatie Programma (RVP). Zowel het KWF Kankerfonds als De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie deelt deze mening.

Defensie komt steeds meer mensen tekort
Het ministerie van Defensie heeft steeds meer moeite om voldoende mensen te interesseren voor een baan in het leger. Minister Middelkoop besloot daarom geen kruisraketten te kopen, maar het geld te gebruiken voor het werven van nieuw personeel. In Netwerk een reportage over de werving en selectie van rekruten voor toekomstige Nederlandse vredesmissies.

Militairen bereiden zich voor op de missie naar Uruzgan
Een nieuwe lichting militairen bereidt zich voor op de missie naar Uruzgan. Hoe gaat dit in zijn werk? Hoe reageer je bijvoorbeeld als je onder vuur komt te liggen? Kun je je überhaupt daarop voorbereiden? Om een antwoord te krijgen op die vragen, volgt Netwerk onder andere de militairen die half juli naar Afghanistan vertrekken.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 6 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie