Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 6-8-2008

6-8-2008

Netwerk

886 x bekeken | 0 reacties
6
Wat te doen met de buurtpedofiel
Wat moet een gemeente doen met een pedofiel? Hem uit de wijk waarin hij woont, verwijderen? De gemeente Roermond heeft dinsdag besloten een man die het bed zou hebben gedeeld met vijf minderjarige jongens, niet te verwijderen uit de wijk Planetenbuurt. Buren van deze verdachte hadden de gemeente en de woningbouwvereniging eerder een petitie aangeboden waarin ze vroegen de man de toegang tot hun wijk te verbieden. In Netwerk een verslag uit Roermond en een gesprek met Henk Zomerdijk, voormalig burgemeester van Ochten -een gemeente waarin zich een soortgelijke kwestie voordeed- en tevens voorzitter van een commissie die de overheid adviseerde hoe om te gaan met dit 'pedofielenprobleem'.

De kinderen van de Amazone
De veertienjarige Jesse uit Noord-BraziliŽ riskeert elke dag zijn leven om een paar centen te verdienen met de verkoop van fruit en zoetigheid. Hij probeert elke dag op de Tajaparu Rivier met een stok aan te haken bij voorbijtrekkende schepen. Jesse is niet de enige die dit soort handel drijft. Op de rivier in het Amazonegebied is de concurrentie onder de kinderen groot. Op een dag wordt Jesse dood gevonden.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 6 augustus door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie