Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 5-9-2008

5-9-2008

Netwerk

903 x bekeken | 0 reacties
6
Van wie is het paleis op de Dam?
D66 dringt aan dat het paleis op de Dam geen privťbezit mag worden van het koninklijk huis. Het paleis zou juist veel meer moeten worden gebruikt voor huldigingen en andere activiteiten. Volgende week spreekt de Eerste Kamer over een wet waarin het paleis op de Dam expliciet wordt genoemd als een van de drie paleizen van het koningshuis. Dit zou betekenen dat alleen de Oranjes mogen bepalen wat er in het paleis gebeurt. Een gesprek met prof. dr. Bram Kempers, hoogleraar Cultuurgeschiedenis van Europa aan de Universiteit van Amsterdam, en Petra Hoogerwerf, raadslid van D66 in Amsterdam.

Vechten voor goud
Het leven kan hard zijn. Thierry Schmitter beklom tien jaar geleden nog de berg des doods, de K2. Nu is hij afhankelijk van zijn rolstoel. De bergen, zijn grote passie, werden hem fataal. Hij viel tijdens het klimmen en brak zijn rug. Inmiddels heeft hij de bergen verruild voor de zee. Zaterdag strijdt hij in China op de Paralympics in zijn zeilboot voor een gouden medaille. Een portret van een eigenzinnig man die blijft vechten voor zijn onafhankelijkheid.

Zuid-OssetiŽ
De Georgische provincie Zuid-OssetiŽ is sinds de Georgische inval en het Russische militaire antwoord nog steeds voor journalisten een moeilijk toegankelijk gebied. Een reportage over een tweetal Georgische dorpen op de grens tussen GeorgiŽ en Zuid-OssetiŽ. Bewoners vertellen over standrechtelijke executies door Ossetische milities. Ze plunderden alle Georgische huizen en staken ze daarna in brand. De achtergebleven oudere inwoners leven nog steeds in permanente angst. De graan- en fruitoogst verrot op het land en overal liggen nog onontplofte mijnen.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 5 september door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie