Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 5-9-2007

5-9-2007

Netwerk

966 x bekeken | 0 reacties
6
Pronk: Balkenende is een leugenaar
Kandidaatvoorzitter Jan Pronk van de PvdA liet gisteren tijdens een partijbijeenkomst in Meppel duidelijk van zich horen. Hij maakte premier Balkenende uit voor een leugenaar die Nederland de oorlog met Irak had 'ingerommeld'. Hij pleitte voor een onderzoek naar de besluitvorming rond de deelname aan de oorlog. In Netwerk reageert onder andere kandidaatvoorzitter Lillianne Ploumen op Pronks aanval op de premier en het kabinet.

Portret van Amerikaans militair hospitaal in Landstuhl
Nergens in Europa is de oorlog in Irak zo dichtbij als in het Duitse Ramstein. Hier landen elke dag Amerikaanse vrachtvliegtuigen met gewonden aan boord, voor wie de vlucht vanuit Irak naar de VS te lang is. De gewonden worden in het militaire hospitaal in het nabijgelegen plaatsje Landstuhl verzorgd. Netwerk mocht een kijkje nemen in het Amerikaanse hospitaal en sprak met gewonden, artsen en verplegend personeel.

Film uw advies aan Wouter Bos
Binnenkort is het weer Prinsjesdag en maakt de regering haar plannen voor het komende jaar bekend. Dan komt de nieuwe minister van FinanciŽn, Wouter Bos, ook met zijn begroting voor 2008. Net als vorig jaar onderzoekt Netwerk hoe het volk het geld wil verdelen. Wat is uw advies aan minister Bos? Verdient een actie of project bij u in de buurt subsidie, of vindt u dat de overheid juist geld over de balk smijt? Maak daar een filmpje van en plaats deze op de Netwerk-site.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 5 september door de EO en de NCRV. Te gast was Lilianne Ploumen. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie