Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 5-6-2008

5-6-2008

Netwerk

1307 x bekeken | 0 reacties
6
Spoeddebat embryoselectie
De Tweede Kamer hield vandaag een spoeddebat over embryoselectie. Binnen het kabinet ontstond vorige week grote onenigheid, nadat staatssecretaris Bussemaker het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) toestemming had gegeven voor het uitvoeren van embryoselectie. Bussemaker werd teruggefloten door vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie), die vond dat Bussemaker deze uitbreiding van de zogeheten Preďmplantatie Genetische Diagnostiek (PGD) eerst in de ministerraad aan de orde had moeten stellen. Aandacht voor het spoeddebat van vandaag, waar ook Ellen Groenewold en Nicky Westerhof aanwezig waren, beiden draagsters van een erfelijk borstkankergen.

Stilte voor de Oranjestorm
Langzaam loopt Nederland zich warm voor het EK. Duizenden meereizende fans maken zich op voor de traditionele Oranjecamping. Verreweg de grootste Oranjecamping is te vinden in het Zwitserse dorp Neuenegg, vlakbij Bern. Netwerk nam er alvast een kijkje.

Christelijke sympathie voor Wilders
Onder orthodoxe christenen is veel sympathie voor de opvattingen van Geert Wilders over de islam. Dat blijkt uit een groot opinie-onderzoek in opdracht van Netwerk en het EO-programmablad Visie. Intomart ondervroeg 1300 Nederlandse kiezers over dit onderwerp. In Netwerk komen SGP-stemmers en evangelische christenen aan het woord over hun opstelling ten opzichte van de islam. Kandidaat-Kamerlid Lucas Hartong van de PVV, zelf evangelisch christen, gaat in debat met imam Yassin el Forkani over de relatie tussen orthodoxe christenen en moslims. Socioloog dr. C.S.L. Janse, oud-hoofdredacteur van de orthodox-christelijke krant Reformatorisch Dagblad, reageert ook op de resultaten.

Presentatie: André Zwartbol.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 5 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van André Zwartbol. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie