Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 4-12-2007

4-12-2007

Netwerk

1288 x bekeken | 0 reacties
6
Poolse overlast in grote steden
Door het grote aantal Poolse werknemers dat in Nederland komt werken, ontstaat in de grote steden een probleem met de huisvesting. Er wordt illegaal gehuurd en er wonen te veel mensen in een huis. Daarnaast veroorzaken veel Polen overlast doordat ze te veel alcohol drinken. Den Haag en Rotterdam nemen maatregelen.

Katoen van gedwongen kinderarbeid in producten C&A
Veel kledingzaken verzekeren hun klanten dat de kleding die ze verkopen niet is vervaardigd door kinderen. Maar vaak wordt daarbij voorbij gegaan aan de productie van de ruwe grondstoffen, zoals katoen. Want in die industrie vindt nog vaak kinderarbeid plaats. Simon Ostrovsky ging op onderzoek in Oezbekistan, waar de staat kinderen dwingt te werken in de katoenpluk. Dat onderzoek wees uit dat dit katoen, verwerkt in producten, onder andere door C&A wordt afgenomen. Een samenvatting van die reportage.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 4 december door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie