Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 4-8-2008

4-8-2008

Netwerk

1141 x bekeken | 0 reacties
6
Het gevaar en de aantrekkingskracht van de K2
De K2, ook wel killer mountain genoemd, is de op ťťn na hoogste berg ter wereld. Een op de vier beklimmers van de K2 sterft. Toch blijft de berg, gelegen in het Karakoramgebergte in de Himalaya, jaarlijks veel bergbeklimmers trekken. Vandaag nog werden twee Nederlandse klimmers die in de problemen waren gekomen met een helikopter opgehaald uit het basiskamp. Bij de top werden Cas van de Gevel en Wilco van Rooijen overvallen door een lawine. Elf andere klimmers kwamen hierbij om. Wat bezielt bergbeklimmers om deze gevaarlijke berg op te gaan? Netwerk sprak met de Nederlandse arts van de expeditieleden en bergbeklimmer Thierry Schmitter, die beiden de K2 hebben beklommen.

Vuilnisbelt op zee
Reportage over hoe de wereldzeeŽn steeds meer op vuilnisbelten gaan lijken. In het midden van de Stille Oceaan drijft een groot eiland van samengeklonterd afval. En, dichter bij huis, blijkt dat op de Noordzee 98% van de stormvogels plastic in de maag heeft. Hoe is het tij te keren en kunnen de zeeŽn nog worden schoongemaakt?

Vuil Spel in Peking
Aan de vooravond van de Olympische Spelen in Peking wordt het land schoongeveegd en ontdaan van critici en ander onwelgevallig volk. Toch zijn er nog steeds dissidenten die de autoriteiten blijven houden aan hun belofte van meer vrijheid en openheid. Tegen de verdrukking in werkten zij mee aan deze in het geheim gemaakte reportage.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 4 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Thierry Schmitter. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie