Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 4-4-2008

4-4-2008

Netwerk

859 x bekeken | 0 reacties
6
Oude politiek versus nieuwe politiek
Een derde van de Nederlanders gaf woensdag aan Wilders te geloven, in de kwestie over het verslag van het gesprek tussen hem en terrorismecoördinator Joustra. Dit bleek woensdag uit een enquête. Het lijkt hiermee alsof een groot deel van de Nederlanders geen vertrouwen meer heeft in de huidige politiek. Het moment dat Rita Verdonk haar 'nieuwe politiek' lanceerde lijkt goed gekozen. Zit Verdonk werkelijk op het juiste pad met haar nieuwe beweging? We spraken hierover met Harry Mens, Frits Spangenberg van onderzoeksbureau Motivaction en publicist Bas Heijne.

Martin Luther King en Barack Obama
De charismatische en immens populaire presidentskandidaat Barack Obama heeft de gave van het woord en wordt steeds vaker vergeleken met Martin Luther King, de icoon van de zwarte burgerrechtenbeweging, die vandaag precies veertig jaar geleden werd vermoord. Wat is de erfenis van King? Wat is er de afgelopen veertig jaar veranderd voor de zwarte gemeenschap in Amerika? En kan Obama in de voetsporen treden van deze vermaarde strijder voor gelijke rechten voor zwart en blank? We gingen op zoek naar antwoorden in Atlanta, een van de meest zwarte steden van Amerika én de geboortestad van dominee Martin Luther King.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 4 april door de EO, de NCRV en Het Gesprek. Te gast waren Harry Mens en Bas Heijne. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie