Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 31-10-2007

31-10-2007

Netwerk

1001 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland niet voorbereid op uitbraak exotische ziekten
De Nederlandse overheid onderschat de dreiging van exotische ziekten. Dat stelt entomoloog Willem Takken van de Universiteit Wageningen. Hij pleit voor teams van deskundigen die zich voorbereiden op de uitbraak van exotische ziekten. Op dit moment is hiervoor niets geregeld, waardoor men niet snel genoeg kan reageren op een uitbraak. Takken presenteert deze week een boek over het oprukken van exotische ziekten naar noordelijk Europa. Een reportage.

Femme fatale Mata Hari nog steeds populair
Het is negentig jaar geleden dat Margaretha Geertruida Zelle, beter bekend als Mata Hari, werd gefusilleerd. Maar Mata Hari is nog steeds springlevend: dit jaar verschenen biografieŽn, kinderboeken en zelfs een thriller over haar. Waarom fungeert deze vrouw van eenvoudige komaf nu nog steeds als rolmodel voor de moderne vrouw? Wat fascineert mensen in haar? Een reportage over de mythe van Mata Hari.

Monniken in Birma gaan weer de straat op
Tweehonderd monniken gingen vandaag in de Birmese stad Pakokku de straat op. Dit is voor het eerst sinds de demonstraties in oktober op wrede wijze de kop in werden gedrukt door de militaire junta. Ondertussen bericht Human Right Watch dat het Birmese regime kindsoldaten ronselt om het leger aan te vullen. De laatste stand van zaken in Birma.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 31 oktober door de EO, de NCRV en Human. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie