Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 30-10-2008

30-10-2008

Netwerk

1763 x bekeken | 0 reacties
6
Amsterdam wil af van beruchte Heineken-loods
De gemeente Amsterdam wil af van de beruchte loods waarin bierbrouwer Freddy Heineken in 1983 tijdens zijn ontvoering werd vastgehouden. In een geheime ruimte achterin de loods hadden de ontvoerders, onder wie Willem Holleeder en Cor van Hout, twee cellen gemaakt voor de slachtoffers, biermagnaat Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Waarom moet de loods weg? Netwerk stelt deze vraag aan de gemeente Amsterdam, aan Peter R de Vries en aan de huidige eigenaar van de loods.

Straat Zaandam in beslag gelegd door OM
In Zaandam heeft het Openbaar Ministerie beslag laten leggen op een complete straat. Het gaat om de Peperstraat waar tweehonderd woningen, kantoren en winkels aan zijn gevestigd. De beslaglegging heeft te maken met een groot onderzoek naar witwassen van het Heineken-losgeld. Vreemd genoeg weten de bewoners van de straat nergens vanaf.

Terug naar de thuisbasis van Obama
Een verslag vanuit Chicago, de thuisbasis van Barack Obama. Verslaggever Robbert ter Weijden gaat op stap met welzijnswerkster Mamie Thomas. Zij is in dienst bij een opvanghuis voor vrouwen en zwervers en heeft met Obama samengewerkt toen ook hij nog welzijnswerker in Chicago was. Mamie neemt ons mee de buurt in en vertelt over haar ervaringen met Barack Obama.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 30 oktober door de EO en de NCRV. Te gast was Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie