Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 30-5-2008

30-5-2008

Netwerk

1136 x bekeken | 0 reacties
6
Keizer van de kindertelevisie
Een portret van de keizer van de kindertelevisie die de wereld wil veroveren: Gert Verhulst, medeoprichter van Studio 100. In Nederland is het Vlaamse mediabedrijf vooral bekend van K3, Samson en Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy en Het Huis Anubis. Het bedrijf heeft nu ook de rechten gekocht van een groot aantal klassieke kindertelevisieprogramma's zoals Maja de Bij, Heidi, Wickie de Viking, Lassie en Pippi Langkous. De onderneming is in korte tijd uitgegroeid tot een enorm concern voor kinderamusement. Behalve de populaire kinderprogramma's bezit het bedrijf drie Plopsaland-parken in BelgiŽ. Volgend jaar opent het eerste Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden.

Embryoselectie splijt coalitie
De plannen om de mogelijkheden voor embryoselectie bij reageerbuisbevruchting te verruimen, eerder deze week in Netwerk aangekondigd door staatssecretaris Bussemaker, hebben geleid tot een flink conflict in het kabinet. Vooral coalitiegenoot ChristenUnie is fel gekant tegen dit besluit en vicepremier Rouvoet stuurt aan op een confrontatie met zijn PvdA-collega Bussemaker in het kabinet. Grote vraag is nu waar het CDA staat. We peilen de meningen in die partij en spreken onder meer met de ethicus Theo Boer, die ook meeschreef aan het CDA-verkiezingsprogramma.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 30 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie