Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 30-7-2007

30-7-2007

Netwerk

1188 x bekeken | 0 reacties
6
Omstreden dominee Visser gaat met pensioen
Na 27 jaar stopt hij ermee: de bekende Rotterdamse dominee Hans Visser. Zijn Pauluskerk, vlakbij het Centraal Station, bood jarenlang onderdak aan drugsverslaafden en daklozen. In de jaren tachtig werd Visser landelijk bekend door zijn omstreden project Perron Nul. Volgende maand wordt het kerkgebouw gesloopt en gaat Hans Visser met emeritaat. Netwerk volgt de dominee op een van zijn laatste werkdagen.

De doping van de toekomst
De Spaanse wielrenner Alberto Contador is gisteren na de laatste etappe gehuldigd als winnaar van de Tour de France. Deze editie van de Ronde van Frankrijk stond niet alleen in de aandacht vanwege de sportprestaties, maar werd geplaagd door een aantal dopingaffaires. Is dopingvrije topsport een illusie? In Netwerk een reportage over de doping van de toekomst: genetische doping.

Van varkensboer tot algenkweker
Op een voormalige varkenboerderij teelt het Gelderse bedrijf Ingrepo de chlorella-alg. Het plantje smaakt als wilde spinazie en kan gebruikt worden als biodiesel en als vervanger van pesticide in de landbouw. In de Netwerk-serie over duurzaamheid aandacht voor de algenkwekerij van Carel Callenbach.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 30 juli door de EO en de NCRV. Te gast was Hans Visser. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie