Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 30-4-2007

30-4-2007

Netwerk

961 x bekeken | 0 reacties
6
Duitsers vieren Koninginnedag
Koningin Beatrix bezoekt vandaag Woudrichem en Den Bosch, in het hele land wordt Koninginnedag gevierd. Dit jaar viert het Duitse Papenburg onze feestdag mee. Netwerk was bij de voorbereiding en de viering van Konginnedag in de Duitse plaats.

Het verdriet van Alkmaar
Op de laatste speeldag in de eredivisie konden AZ, PSV en Ajax nog kampioen worden. De Alkmaarders leken de beste kansen te hebben, maar verspeelden de titel met een 3-2 nederlaag tegen degradatiekandidaat Excelsior. Netwerk volgde AZ-supporter Gerrit Valk, die als historicus gepromoveerd is op de Alkmaarse voetbalclub, op de voor AZ dramatisch verlopen dag.

De gevaren van opslag dataverkeer
In het kader van de strijd tegen het terrorisme is het kabinet van plan om al het e-mail- en telefoonverkeer voor een periode van anderhalf jaar op te slaan. In Netwerk het verhaal van een 32-jarige vrouw uit Haarlem die onlangs de gevolgen ondervond van het koppelen van persoonsgegevens met dataverkeer. Zij werd door de politie onterecht aangemerkt als verdachte en opgepakt voor het bedreigen van een bekende Nederlander. Netwerk sprak met een aantal deskundigen over de gevaren van opslag van dataverkeer.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 30 april door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie