Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 3-9-2008

3-9-2008

Netwerk

1096 x bekeken | 0 reacties
6
Deltacommissie
Vandaag komt de Deltacommissie, onder voorzitterschap van oud-minister Cees Veerman, met haar rapport. Hierin staan aanbevelingen over hoe Nederland de komende eeuw te beschermen tegen overstromingen en wateroverlast. De vraag is of er ook wat terecht komt van al die plannen. Netwerk neemt een lopend project in de Overdiepse Polder onder de loep. In 2000 werd hier met veel tamtam begonnen. Anno 2008 kampt het project met bureaucratie en vertragingen.

Microkrediet voor jongeren
Microkrediet is een succesvol middel in de strijd tegen de armoede in ontwikkelingslanden. Sinds kort kunnen ook in Nederland allochtone jongeren en jongeren met een crimineel verleden via de stichting Hands On een microkrediet krijgen. Met deze kleine lening kunnen ze met hulp van een coach hun eigen bedrijfje opzetten. Bijvoorbeeld een werkplaats voor het opknappen van scooters, een modezaak voor mensen met grote maten of een evenementenbureau voor lesbische vrouwen. Zo krijgen jongeren die doorgaans moeilijk een stage kunnen vinden toch een kans.

Geen protestmars tegen Zwarte Piet
Aandacht voor de beslissing van het Van Abbemuseum in Eindhoven om een kunstproject af te gelasten. De aankondiging van een protestmars tegen Zwarte Piet leidde tot een storm van protest en zelfs bedreigingen met geweld. De kunstenaars die de protestmars initieerden, vinden dat Zwarte Piet zo opgenomen is in de Nederlandse cultuur dat Nederlanders de discriminerende trekjes van de figuur niet meer zien. Met hun demonstratie wilden ze een discussie daarover op gang brengen.

Deze uitzending van het programma Netwerk werd uitgezonden op woensdag 3 september door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie