Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 3-7-2007

3-7-2007

Netwerk

1032 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe onafhankelijk zijn huisartsen?
Farmaceutische bedrijven proberen op allerlei manieren hun medicijnen te promoten bij huisartsen. Het farmaceutische bedrijf Artu Biological, dat medicijnen maakt om allergische aandoeningen te bestrijden, biedt huisartsen zelfs aan enkele dagen per jaar een Artu-medewerker in hun praktijk te stationeren. Minstens twee andere farmaceutische bedrijven doen dat ook. Komt hierdoor de onafhankelijkheid van huisartsen in het geding? Een reportage.

Historische canon aangepast
Minister Plasterk van Onderwijs nam vanmiddag de herziene versie van de Nederlandse canon van de geschiedenis in ontvangst. De commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon heeft naar aanleiding van kritiek uit de samenleving een van de vijftig canononderwerpen ingeruild voor een nieuw onderwerp. Netwerk gaat met de canon naar een basisschool en een lerarenopleiding om reacties te peilen.

Week van het Klimaat: luchtverontreiniging Overschie
In de tweede reportage in het kader van de Week van het Klimaat gaat Netwerk naar Rotterdam Overschie. De bewoners van die wijk hebben last van luchtvervuiling. Overschie wordt namelijk omringd door de A13, Rotterdam Airport en het Botlekgebied. Een huisarts doet momenteel onderzoek naar longaandoeningen bij wijkbewoners.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 3 juli door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie