Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 29-10-2007

29-10-2007

Netwerk

2004 x bekeken | 0 reacties
6
Gezinsvoogd staat terecht voor dood Savanna
Mieke A., de gezinsvoogd van de peuter Savanna, verscheen vandaag in Den Haag voor de rechter. De rechtbank buigt zich over de vraag of de voogd nalatig is geweest. Savanna werd jarenlang stelselmatig mishandeld door haar moeder en is aan de gevolgen hiervan op 20 september 2004 overleden. Het gezin was al jaren bekend bij jeugdzorg en andere instanties. A. had de taak de zorg te co÷rdineren.

Orhan Delibas: symbool van hoop in eigen wijk
In Netwerk een portret van de Turks-Nederlandse bokser Orhan Delibas. De succesvolle bokser groeide op in Klarendal. Hij wist zich los te maken van de sfeer van werkloosheid en criminaliteit van de Arnhemse probleemwijk. Delibas geeft nu wekelijks bokstrainingen in Arnhem, maar zou graag meer willen doen, vooral voor de kwetsbare groep jongeren in Klarendal.

Interview met klokkenluider Abu Ghraib
De Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh was afgelopen week in Nederland voor de Van der Leeuwlezingen. Hersh won in 1970 de prestigieuze Pullitzerprijs voor zijn reportages over het bloedbad in het Vietnamese dorp My Lai. In 2004 bracht hij het schandaal in de Abu Ghraib-gevangenis aan het licht. In Netwerk een interview met de gerenommeerde journalist.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 29 oktober door de EO en de NCRV. Te gast was Orhan Delibas. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie