Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 29-5-2008

29-5-2008

Netwerk

1420 x bekeken | 0 reacties
6
Leraar flirt op het internet met leerlingen
In 2007 werden twintig leraren ontslagen wegens uit de hand gelopen digitaal contact met leerlingen. De Algemene Onderwijsbond is bezorgd over leraren die ongepaste sms'jes, e-mails en chatberichten uitwisselen met leerlingen. Wat begint met warme interesse met hartjes en kruisjes, kan uitmonden in een relatie tussen leraar en leerling. Netwerk ging op zoek naar voorbeelden op internet en confronteerde een leraar hiermee. Verder in de uitzending; debatten tussen leerlingen en leraren over hun online ervaringen. Oud-leraar 'Jan' is veroordeeld voor de uit de hand gelopen online vriendschap met zijn leerlinge. Hij ging te ver en vertelt over zijn ervaringen.

Mag ik dood?
De recente discussie rondom de euthanasiewet maakt duidelijk dat een zelfgekozen dood nog altijd omstreden is. Met een documentaire en een debat vraagt het Humanistisch Verbond aandacht voor een menswaardig levenseinde voor chronisch psychiatrische patiënten met een doodswens. De film Mag ik Dood van Eveline van Dijck gaat vandaag in première en laat zien dat mensen met chronisch psychische klachten die het leven uitzichtloos vinden, geconfronteerd worden met een schrijnend gebrek aan hulp. Aandacht voor de thematiek rondom Mag ik Dood met fragmenten uit de film en een gesprek met de documentairemaakster. Ook vertelt een vrouw die haar zelfmoordpogingen heeft overleefd haar verhaal.

Presentatie: André Zwartbol.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 29 mei door de EO en de NCRV. Te gast was Eveline van Dijck. De presentatie was in handen van André Zwartbol. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie