Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 29-6-2007

29-6-2007

Netwerk

1022 x bekeken | 0 reacties
6
De legende van de People's Princess
Boven de ingang van de Pont de l'Alma tunnel in Parijs staat de Vrijheidsvlam, een replica van de toorts van het Vrijheidsbeeld in New York. De afgelopen tien jaar werd de sokkel met name door toeristen gebruikt als gedenkteken voor prinses Diana, die op 31 augustus 1997 in de tunnel dodelijk verongelukte. Zondag 1 juli zou ze 46 jaar geworden zijn. Netwerk bekijkt hoe het er tien jaar na dato voor staat met de legende van de People's Princess en het gezicht van het Britse vorstenhuis.

Nazorg voor militairen
Militairen krijgen vaak jaren later psychische problemen door traumatische ervaringen die ze op missie hebben meegemaakt. Gezonde Hollandse jongens, die bij terugkomst in Nederland hun draai niet meer kunnen vinden en ontsporen. Om dit te voorkomen is er binnen Defensie steeds meer aandacht voor een goede nazorg voor militairen. Een Netwerkploeg reisde af naar Uruzgan om van dichtbij te zien hoe de militairen tijdens en na de missie worden opgevangen.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 29 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie