Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 29-2-2008

29-2-2008

Netwerk

734 x bekeken | 0 reacties
6
Grove kindermishandeling door ouders
Twee jonge kinderen uit Amsterdam-Osdorp zijn zeker zeven jaar lang door hun vader mishandeld. Ze werden geslagen met honkbalknuppels en bamboestokken. Ze werden opgesloten in de schuur en gedwongen om hun mond te houden. De moeder zweeg. Jeugdhulpinstellingen hadden jarenlang contact met het gezin, maar pas vorig jaar werd ingegrepen, waarna de vader zelfmoord pleegde. De moeder stond gisteren voor de rechter; omdat zij niet ingreep eist het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke gevangenisstraf. Opnieuw een geval waarbij jeugdzorg mishandeling van kinderen gewoon door laat gaan. Hoe kon dit gebeuren? In Netwerk een reconstructie.

Poetins Rusland
Rusland kiest zondag een nieuwe president, maar een zware keuze zal het voor velen niet zijn. De Russen houden van hun president Poetin en zullen vanzelfsprekend stemmen op de kandidaat die hij naar voren heeft geschoven. Deze kandidaat, Poetins maatje en partijgenoot Dmitry Medvedev, bedankte Poetin door te beloven hem minister-president te maken. Een stem op Medvedev is dus een stem op Poetin. Iets wat de meeste gewone Russen niet erg vinden omdat Poetin voor veel welvaart heeft gezorgd. In Netwerk een portret van Poetins Rusland.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 29 februari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie