Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 29-8-2008

29-8-2008

Netwerk

1606 x bekeken | 0 reacties
8
Voorgeleiding Karadzic
Vandaag is een bijzondere dag voor veel Bosnische Moslims. Radovan Karadzic wordt voorgeleid bij het JoegoslaviŽ-tribunaal. De verwachting is dat hij zal zwijgen. Satko Mujagic is overlevende van een van de beruchtste gevangenenkampen van BosniŽ: Omarska. Op twintigjarige leeftijd werd hij samen met zijn vader gevangen gezet in het kamp. Daarover maakte Netwerk enkele jaren geleden al een reportage. Hoe kijkt hij nu aan tegen Karadzic en zijn voorgeleiding? Een live interview met Satko Mujagic.

Oud in nieuwe tijden: kleinschalig wonen
Pyjamadagen, doorligplekken, slechte hygiŽne. Dat is het beeld van de ouderenzorg dat bijna dagelijks in de media aan ons voorbijtrekt. In de serie Oud in nieuwe tijden laat Netwerk zien hoe het ook kan. Deel 3: verpleeghuis Hoge Veld in Den Haag. Een unieke instelling voor echtparen waarvan er ťťn aan dementie lijdt. Het is gebruikelijk dat een patiŽnt die aan dementie lijdt wordt opgenomen in een verpleeghuis en de partner thuis achterblijft, maar bij Hoge Veld wonen ze allebei in dezelfde instelling. De gezonde partner lijdt een geheel zelfstandig leven in een eigen flat op een aparte verdieping.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 29 augustus door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie