Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 28-7-2008

28-7-2008

Netwerk

902 x bekeken | 0 reacties
6
Karadzic' toekomstige leefomgeving
Wanneer Radovan Karadzic uitgeleverd wordt aan het JoegoslaviŽ-tribunaal zal hij in Nederland gevangen gezet worden in de gevangenis van Scheveningen. Netwerk blikt vooruit naar de leefomgeving waar Karadzic in terecht komt.

Koning Radovan
In de oude gedichten van Karadzic is al te zien dat Karadzic een donkere geest heeft en megalomaan denkt. Netwerk reist af naar Sarajevo om te kijken hoe de psyche van de psychiater en dichter zich heeft ontwikkeld tot die van een wrede leider. In gesprek met oude vrienden wordt het portret van de jonge Karadzic opgetekend.

Crohn welvaartsziekte?
Morgen is het vijfentwintig jaar geleden dat dr. Burril B. Crohn, de ontdekker van de ziekte van Crohn, overleed. De ziekte van Crohn is in Nederland in opmars, ieder jaar komen er 1250 patiŽnten bij. De vraagt rijst of de ziekte van Crohn een nieuwe welvaartsziekte is. Een reportage over deze ingrijpende ziekte, met patiŽnten Angie en Marjolijn, die beiden een videodagboek maakten over de impact van de ziekte op hun leven.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 28 juli door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie