Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 28-1-2008

28-1-2008

Netwerk

831 x bekeken | 0 reacties
6
Oud-bondspresident Von Weiszäcker roemt Beatrix
Koningin Beatrix viert donderdag haar zeventigste verjaardag. In Nederland is Beatrix populair, maar ook in Duitsland is onze vorstin erg geliefd. Hoe komt dat eigenlijk? Netwerk legde deze vraag onder meer voor aan oud-bondspresident Richard von Weizsäcker. Hij prijst Beatrix' vasthoudendheid, overtuigingskracht en noemt haar een sterke persoonlijkheid.

Verkeersdoden door medicijngebruik
Ruim zeventig mensen zijn in 2006 in het verkeer omgekomen als gevolg van medicijngebruik. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel, dat vandaag is gepresenteerd. Onder de slachtoffers zijn voornamelijk oudere automobilisten. Het is de eerste keer dat de invloed van medicijngebruik op de verkeersveiligheid is onderzocht. Het Nivel stelt dat het rijden onder invloed van een versuffende pil net zo gevaarlijk is als dronken rijden. Een reportage.

Reconstructie diefstal uit Singer Museum
Uit de tuin van het Singer Museum in Laren werden een jaar geleden zeven bronzen beelden gestolen, waaronder een afgietsel van het wereldberoemde beeld de Denker van de Franse beeldhouwer Rodin. De geschatte waarde van de beelden is 1,3 miljoen euro. Maar de dieven was het alleen om het brons te doen. Al snel na de geruchtmakende roof komt de recherche enkele verdachten op het spoor. Maandag verschijnen de drie mannen voor de rechter. Justitie verdenkt hen van meerdere beeldenroven door het hele land. Netwerk in het spoor van de bronsdieven.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 28 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie