Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 28-8-2008

28-8-2008

Netwerk

988 x bekeken | 0 reacties
6
De campagne voor het baarmoederhalskankervaccin
Als het aan minister Klink van Volksgezondheid ligt, worden meisjes straks vanaf twaalf jaar ingeŽnt tegen baarmoederhalskanker. Over de werkzaamheid van het vaccin bestaan echter nog veel vragen. Voor de farmaceuten zijn de belangen groot. De bedragen die er te verdienen zijn, zijn enorm. Geraffineerd wordt er daarom campagne gevoerd voor het vaccin. Netwerk bekeek hoe de farmaceuten Nederland klaarstoomden voor een omstreden vaccin.

Obama's grote dag
Het is Obama's grote dag vandaag op de Democratische Conventie in Denver. Vanavond zal hij een stadion met zo'n 80.000 mensen toespreken in wat volgens sommigen de speech van zijn leven moet worden. De Republikeinen liggen op de loer om iedere fout of zwakheid breed uit te meten. In Denver, niet ver van het stadion, hebben ze zelfs een eigen 'war room'. Een kantoor van waaruit ze nieuwe aanvallen op Barack Obama de wereld in sturen. Maar de Obama-campagne zit natuurlijk ook niet stil. Netwerk spreekt met de Nederlandse Kirsten Verdel, die deel uitmaakt van Obama's 'Rapid Response Team'. Dit team zorgt voor een snel en passend antwoord op elke aanval die de Republikeinen beramen op hun favoriete kandidaat. Maar de vraag blijft of Obama het straks in november gaat redden tegen de oude rot John McCain.

Paardenleed
Steeds meer mensen kopen makkelijk een paard zonder zich bewust te zijn van het onderhoud. Daardoor neemt het aantal verwaarloosde paarden toe, aldus de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Mensen laten bijvoorbeeld de paarden buiten in de modder staan, zonder dat ze een droge ligplek hebben, geven de dieren te weinig eten en verzorgen hun hoeven niet. Netwerk ging met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming mee.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 28 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Kirsten Verdel. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie